(25) Flying home for Christmas

20140105-220452.jpg

Flying home for Christmas, with a Thousand memories…alsof Chris Rea nooit anders gezongen heeft. Wat een leuk vliegtuig van AirBerlin! Met kerst wil je het liefst thuis zijn of daar zijn waar je je thuis voelt, samen met de mensen van wie je houdt. Daarom hebben we hopelijk allemaal onze passagiers weer veilig en optijd thuis gebracht voor de kerst! Ondanks de storm en het slechte weer kwamen wij in ieder geval precies op tijd op 24 december weer aan op Schiphol. Flying home for Christmas dus, ik heb de kerst gezellig thuis kunnen vieren!

De laatste trip van het jaar is een 24-uur stop Toronto. Geen tropische bestemming met de Boeing 777, maar een medium-lange vlucht op 747 inclusief allernieuwste full-flat bedjes in de business-class! Zo’n acht uur is het vliegen naar Toronto en voor vertrek testen we allemaal even de nieuwe stoelen, ontworpen door Nederlandse topontwerpster Hella Jongerius. Business-class vliegen betekent natuurlijk al vliegen met de nodige luxe maar in deze nieuwe stoelen met joekels van tv-schermen houden we het allemaal wel 14 uur vol!! Lekker je schoenen uit (denk aan ons), voeten omhoog, filmpje kijken of nog even werken, je maaltijd eten van porselein en met echt bestek, en als je ogen bijna dichtvallen zzzzzzjjtttttt… bedje plat en welterusten! En dan (zoals ik het me voorstel) kom je heerlijk uitgerust aan in Rio, Taipei of waar dan ook ter wereld!! Ik denk dat het moet kunnen in deze vernieuwde business-class.

20140105-220231.jpg
Jan Smit heeft het al ervaren…

20140105-202956.jpg

Acht uur vliegen en 50 special meals
Voor ons geen filmpje en fijne stoelen, dus gauw aan het werk. Drankje, nootje, kip of pasta en als dat klaar is zijn we alweer vier uur onderweg. Dit komt vooral door de 50 speciale maaltijden die we op deze vlucht aan boord hebben. Maaltijden voor Indiërs, Moslims, Joden, maaltijden met minder vet, suiker of zout… Deze maaltijden zijn trouwens alleen aan boord als je ze van tevoren bestelt. Heb je genoeg van kip of pasta, kijk dan eens wat er tussenstaat bij het boeken van je ticket! De meeste zijn gratis maar als je wil kan je zelfs Italiaans of Japans (sushi!) krijgen tegen een kleine vergoeding.

Vervelen we ons die andere vier uur? Nee hoor want we gaan nog langs met de tax free verkopen en delen landingskaarten uit voor de douane, serveren nog een ijsje en drankjes en een uurtje voor de landing nog een warme snack.

Eenmaal in Toronto aangekomen blijkt er net een enorme storm te hebben huisgehouden waardoor in grote delen van de stad de stroom is uitgevallen. In ons hotel is er niets aan de hand, het enige vreemde is dat er enorm veel bejaarden in het hotel rondlopen..In de lift sta ik met mijn koffer tussen de bejaarden en hun rollators.. verbaasd vraag ik of er iets leuks te doen is en kom ik er achter dat het geen uitje is maar dat in hun buurt de stroom is uitgevallen. Het mega complex dient als opvangplaats en het hotel zit 100% vol, waardoor ik op verdieping 2…4…5…6…8…10..11..14..16…18…19 en uiteindelijk op 22 stop waar mijn kamer zich bevindt!

Om drie uur ’s nachts ben ik wakker. Het blijft lastig om met zes uur tijdsverschil door te slapen tot in de ochtend.. Om de tijd door te komen tot het ontbijt begin ik eerst met mijn werkpost en zet ik een kopje koffie, daarna trek ik mijn sportschoenen aan en vertrek ik richting de gym in het hotel. Mijn lichaam en hoofd zijn wakker maar als ik naar buiten kijk klopt er iets niet… Het is nog steeds midden in de nacht in Toronto.

SALE
Wat doe je als je 24 uur hebt in deze Canadese stad? Het is 23 december en dus is de uitverkoop begonnen..Nog net geen “Boxing day”, de dag van de echt-hele-grote-uitverkoop op 26 december, maar SALE siert de mall in Toronto en ook zijn er genoeg mensen die nog even hun laatste kerstinkopen doen. Even een uurtje shoppen en dan terug naar mijn kamer is het idee maar uiteindelijk kom ik rond twee uur hijgend en met aardig wat inkopen terug op mijn kamer.

20140103-191457.jpg

20140103-191507.jpg

Even “voorslapen” zit er niet meer in want over een uurtje hebben we alweer calling. Ik haal een kop koffie en wat te eten naast het hotel en even later zitten we weer met de hele bemanning in de crewbus terug naar de luchthaven. Gelukkig maar, want ik was even bang dat de storm er misschien voor zou gaan zorgen dat ik 1e kerstdag nog in Toronto zou zijn. Van de captain horen we dat de vlucht naar huis slechts 5 uur en drie kwartier vliegen is, omdat we vanwege de storm lekker veel wind mee hebben.

5 uur en 45 minuten vliegen
Aan boord weinig bijzonderheden, maar wel een klein dilemma. Tijdens de maaltijd vragen we vaak of mensen de stoelen rechtop willen zetten..een stoel die achterover staat zorgt er namelijk voor dat degene erachter minder ruimte heeft om te eten. Vaak gaat de stoel direct na de koffie weer in de relaxmodus (let goed op als je je stoel weer achterover zet..er gaan nog wel eens drankjes om die op het tafeltje achter je staan). Als ik na de maaltijd de lege plateaus weer heb opgehaald vraagt iemand om een extra broodje. Natuurlijk! Als ik hem het servetje met het broodje overhandig gebaart hij dat de stoel voor hem weer omhoog moet. De stoel staat niet eens echt naar achteren…het verschil is denk ik 2 cm met een stoel die helemaal rechtop staat. Oeps… Is hij serieus? De stoel moet omhoog omdat hij een klein wit bolletje wil eten? De man keek er wel echt serieus bij maar de vrouw voor hem ligt te slapen en ik vind het echt te ver gaan om haar hiervoor wakker te maken. “You mean that you cannot eat your roll?” Ik kijk nog een keer naar de slapende vrouw… “Sorry sir but the seat is almost upright and the lady is sleeping. I don’t want to wake her up if it is not necessary..” Hij zwijgt en kijkt niet blij en door zijn reactie voel ik wel een kleine irritatie, alsof ik nu een slechte stewardess ben omdat ik hem niet wil helpen. Zal ik het uitleggen…? Nee, ik hoop maar dat hij inziet dat we meerdere mensen een prettige en comfortabele vlucht willen bezorgen….

Ook op de terugvlucht delen we weer zo’n 40 Low Fat, Glutenvrij, Asian Vegetarian en andere speciale maaltijden uit. Daardoor vliegt de tijd weer en we hadden al zo’n korte vliegtijd! Het is aardig doorpoten en slapen zit er zeker niet in…en dat is wel te merken bij aankomst. Als we om acht uur weer in Nederland aankomen ben ik bijna 24 uur wakker. In de trein val ik even in slaap en als ik mijn ogen open doe zie ik waar ik ben en tegelijk zit ik als een zombie voor me uit te staren. Ik slaap nog met mijn ogen open.. Ohja, nog een stationnetje…. Ik ben er bijna…nog even volhouden!!

7 gedachtes over “(25) Flying home for Christmas

 1. Linsey, allereerst een heel gelukkig 2014 gewenst, ik hoop dat het een heel fijn jaar mag worden waarin je onder andere ook nog veel mooie vluchten zult maken…
  Je schrijft net als altijd heel leuk en uitgebreid zodat we een goede voorstelling van je prachtige baan krijgen!

  groetjes

  anneke

  • Hoi Anneke, voor jou en je gezin ook een heel mooi 2014 gewenst! Leuk om te lezen dat het voor jullie een goed beeld schetst van het leven in de lucht 🙂 Ik hoop dat Talitha er genoeg uit kan halen om (zodra het kan) glansrijk door haar sollicitatie te komen!

 2. Hallo Lindsey!
  Vlak voor de zomervakantie vertelde m’n beste vriendin Laura (die vorige keer had gereageerd) over je blog. Meteen nadat ik een van de eerste berichten had gelezen, vond ik het zo geweldig leuk dat ik alle verhalen achter elkaar door heb gelezen en ik had er gelukkig de hele zomer voor 🙂 Toen ik gisteravond weer een mailtje kreeg dat je een nieuw bericht had toegevoegd, werd ik weer helemaal blij! Laura en ik hebben het er altijd meteen over wat je hebt geschreven! Ik vind je berichten echt heel erg leuk om te lezen, omdat de dingen die je meemaakt leuk, gek of grappig zijn, maar ook omdat je het allemaal heel leuk opschrijft. Ik kijk alweer uit naar het volgende bericht! 🙂
  Groeten, Pieteke

  • Wat ontzettend leuk om van je te horen dat je blij wordt van mijn berichten! Grappig dat je het er altijd met Laura over hebt 🙂 Met deze baan maak je genoeg mee om over te schrijven en het is leuk om anderen daar een beeld van te geven! Als je een keer wil weten hoe iets gaat, vraag het gerust! Groetjes Linsey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s