Wenslintjes voor Oranje!

20140606-013059-5459964.jpg
Met het plaatsen van mijn vorige blog moest ik denken aan hoe Brazilië zich heeft voorbereid op het WK. Vorige maand was ik in Rio en het was er behoorlijk onrustig vanwege problemen tussen bewoners van sloppenwijken en de politie. Er werd geprotesteerd tegen een moord op een jongen uit een van de favela’s (de sloppenwijken) en tijdens deze protesten liep het volledig uit de hand. Dit gebeurde pal achter ons crewhotel aan de Copacabana. Daarnaast was de stad nog één grote verkeerschaos en bij terugkomst in Nederland las ik via An dat er weer een bus gekaapt was.

Niet alleen via An maar ook in onze media hoor en lees je wat voor ellende het WK teweeg brengt en uiteraard zijn de miljoenen die worden geïnvesteerd geen investering voor de stad of de inwoners, honderdduizenden mensen worden zelfs uit hun huis gezet om plaats te maken voor dit evenement. Niet voor niets protesteren de Brazilianen tegen het WK en helaas komt het geld ook nu niet terecht waar het zo hard nodig is.

20140606-012905-5345583.jpg

Sinds ik vlieg doe ik af en toe wat vrijwilligerswerk voor Wings of Support, een stichting die kinderen in ontwikkelingslanden helpt aan schoon water, onderwijs en onderdak.

Een wens voor Brazilië
Wings of Support steunt een Braziliaans project van Julie Meijers. Deze Nederlandse vrouw organiseert onder meer creatieve workshops voor kansarme vrouwen en kinderen in de sloppenwijken van Fortaleza (een stad in het noordoosten van Brazilië). Speciaal voor het WK maakten de vrouwen en kinderen oranje wenslintjes, die je online kunt bestellen.

De Braziliaanse lintjes maak je met drie knopen vast om je pols. Bij elke knoop doe je een wens, waaronder één voor het Nederlands elftal. Het idee erachter: door de armbandjes te dragen, bundelen we onze positieve energie en hiermee vergroten we de kansen van het Nederlands elftal. Volgens Braziliaanse traditie komen je wensen uit wanneer de lintjes uit zich zelf van je pols vallen.

Ze kosten 2,50 euro per stuk en de opbrengst gaat naar projecten van Julie Meijers, waardoor zij weer nieuwe activiteiten kan organiseren in Fortaleza.

Kijk voor meer informatie en het plaatsen van een bestelling op www.doeeenwensvoororanje.nl
Of kijk op www.wingsofsupport.org

20140606-013157-5517310.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s