Superfood sappie in San Francisco

Langzaamaan word ik wakker..links rechts..wat is waar? Bed. Tafel? Waar ben ik? Hoe kom ik waar ik zijn moet? Eerst beter wakker worden want ik kom van heel ver weg… Ja, daar ben ik. In mijn bed in San Francisco en ik weet weer hoe ik bij de wc kom!

5 uur slaap, 10.5 uur vliegen, 23 uur wakker en 9 uur tijdsverschil… Als je dan eenmaal slaapt dan wil en kan je niet na 2 uur al wakker worden omdat je moet plassen! Als een zombie loop ik richting wc, mijn ogen net zover open dat ik kan zien waar ik ben, een heel klein lichtje aan, en weer heel gauw mijn bed in!

Bij aankomst in San Francisco ben ik eerst heel even op bed gaan liggen… Mijn lichaam wilde toen al zo graag slapen! Al 18 uur wakker en bedtijd in Nederland, maar hier nog maar twee uur in de middag en het is stralend weer! Ik moet nog even van m’n hotelkamer af omdat ik anders heel de nacht wakker ben. Uiteindelijk weet ik me na 20 minuten van bed te slepen en even later loop ik heerlijk in het zonnetje door de stad. Meestal wordt er na de vlucht nog wel een plan gemaakt om samen wat te gaan doen, wat altijd heel vrijblijvend is “ben je er dan ben je er, zo niet, ook goed”. Ik was vanwege mijn korte rust op bed iets later beneden dan het afgesproken tijdstip maar ik wist dat er was afgesproken op Union Square, een leuk plein in het centrum, zo’n 10 minuten lopen vanaf ons hotel. Het daglicht zorgt ervoor dat ik me weer best ok voel en de levendige sfeer in de stad geeft me weer energie. Ik loop over Union Square en zie de collega’s lekker in het zonnetje zitten. De opkomst is behoorlijk, 10 man! Om zes uur is het zonnetje achter een van de hoge gebouwen verdwenen, in Nederland is het nu 3:00 uur en ligt bijna iedereen op één oor.. En wij gaan eten. Bij een heerlijke Thai (www.oshathai.com) op 2nd street, waar je zeker nog een keer terugkomt als je hier eenmaal gegeten hebt! Om acht uur is het dan echt tijd om te gaan slapen…

Die negen uur tijdsverschil zorg er uiteindelijk ook voor dat ik hier om een uur ’s nachts klaarwakker ben. Wel mede doordat ik luid wakker werd gebeld (en ik weer heb geleerd waarom ik altijd mijn telefoongeluid uit moet zetten). Ik draai nog wat maar ben echt te wakker.. Lekker beetje internetten en vieze sapjes maken! Ik heb mezelf 2 proefverpakkingen Raw / Green superfoods gekocht, van dat poeder wat je oplost in water (Nooit doen! Las later dat appelsap en smoothies betere keuzes zijn want t smaakt echt vreselijk!!) met daarin tarwegras, gerstegras, algen, probiotica etc. Collega’s kopen het hier in de US massaal omdat het goedkoper is en ik dacht, laat ik de hype ook eens uitproberen. Ik heb de merken Vibrant Healt en Garden of Life gekozen en de laatste alvast geprobeerd. Het resultaat: een flinke tandenpoetsbeurt, zowel vanwege de alles behalve frisse smaak en groene plakkerige substantie. Maar misschien is het beter als je het mixt met andere drankjes. Het zuivert, ontgift, zit bomvol goede bacteriën, voorkomt ouderdom, geeft energie… Dat spreekt me dan weer wel aan. Ik ben ook wel gevoelig voor de extreem goede marketing en hype rondom deze producten.. Chia zaad, lijnzaad, kokosolie.. Heb het toch allemaal al in huis gehaald omdat ze me doen geloven dat ik daarmee heel goed bezig ben. Een beetje bewust leven, daarmee geef ik mezelf een goed gevoel. En misschien kan een dagelijks shotje grassen me wel nog blijer maken! Als ik de ingrediënten en werking ervan lees dan ben ik al snel overtuigd dat ik hiermee echt heeeul goed bezig ben!

Vooral als je vliegt kan een beetje ondersteuning geen kwaad.. Gezond leven begint natuurlijk met goed eten en bewegen etc, maar als je wekelijks te maken hebt met korte nachten, tijdsverschil, vliegtuigeten, straling aan boord en veel buiten de deur eet, dan kan zo’n sappie je in ieder geval mentaal (zo, goed bezig zeg!) maar hopelijk ook fysiek een heel goed gevoel geven!

Vandaag is de dag begonnen met een bezoekje aan de gym want het duurde nog even voordat het licht zou worden. En ik barst natuurlijk van de energie na m’n supersap! Misschien gaan we daarna met wat collega’s fietsen over de golden gate en anders gewoon lekker door het centrum struinen en wat winkelen!

Tot slot even een plaatje van de rauwe groenten en algen… En bedenk je even dat het ruikt alsof je bij een stinkende rivier staat…! Mmmm….

IMG_7226.JPG

IMG_7220.JPGUpdate::: Ik ga binnenkort een weekje “rechargen” (een soort detox week, 7 dagen gezond eten, veel sporten en genoeg slapen) en in plaats van gelijk een hele pot aan te schaffen heb ik 7 proefzakjes van deze superfoods gekocht! Binnenkort meer!

2 gedachtes over “Superfood sappie in San Francisco

  1. Leuk! I was there! In de supermarkt dan. Leuk je weer tegen te komen op de route. Veel plezier nog in de stad. Nu is het mijn beurt om passagiers blij in Amsterdam af te leveren.

    • Hi vreemde bekende supermarktman! Wat leuk! Had ik ook hier best kunnen vermelden natuurlijk..toch te grappig die herkenning. :-)) Heb je gemist bij t ontbijt, ik was er pas laat. Wat een reis zeg…dat tijdsverschil… Nog even en wij gaan ook weer ons best doen! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad!! Lekker op kraambezoek nu, veel plezier!! See you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s