Happy New Year!!!

NYE 2014

 

Jemig, het is alweer 2015! Wat is het jaar weer snel voorbij gegaan zeg! Het was een fijn jaar, een heel druk jaar en ook een heel leerzaam jaar. Het jaar is wat minder goed geëindigd vanwege het auto ongeluk eind oktober, maar langzaamaan gaat het steeds beter met me. In dit nieuwe jaar begin ik met vervangend werk op Schiphol (nog geen idee wat) en ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk weer mijn eerste vlucht te gaan maken.

Hoewel ik dit jaar eigenlijk zou moeten werken met kerst en NYE, kon ik de feestdagen nu fijn thuis met familie en vrienden vieren. Elk nadeel “heb” z´n voordeel, maar eigenlijk was ik ook wel een beetje jaloers op de berichten van collega’s die ik op FB voorbij zag komen. Kerst in New York, oud en nieuw op het strand van Bonaire. Maar ook zag ik een bericht van een collega die om 23:30 uur “afmelden op Schiphol” had na een op en neertje Madrid op 31 december met slechts 30 passagiers aan boord.

December is zo’n leuke maand om te vliegen. Eerst de spanning; welke vluchten zijn er voor je weggelegd met kerst of NYE, of misschien ben je wel gewoon thuis. En dan de hotels die enorm uitpakken met grote kerstbomen en veel versiering, de kerstsfeer proeven in al die verschillende steden, de leuke en ontroerende verhalen van collega’s die juist wel of niet blij zijn dat ze met de feestdagen weg zijn. Aan het kerstdiner zitten met volslagen vreemden, een captain die kadootjes meeheeft voor de hele crew. Vliegen zit echt in je hart, en ook nu ik thuis zit leef ik mee met collega’s, bekend of onbekend. Waar hebben ze het gevierd, met wie en wat vinden ze er van? Jammer dat ik het nu alleen op social media kan volgen.

Uit de oude doos – Washington, vlak voor kerst 2007

Voor de vliegwereld was 2014 een vreemd jaar. Vooral vanwege 17 juli, de dag waarop MH17 neerstortte. Wat een vreselijke dag was dat toch. Ik was thuis en kreeg steeds appjes en telefoontjes van mensen die het nieuws hoorden en dachten dat het om een Nederlands toestel ging. Volledig lamgeslagen heb ik die dag naar het nieuws gekeken en geluisterd. Niet standaard denk ik bij een crash dat het ook één van ons had kunnen zijn, maar bij deze ramp was dat zo ontzettend anders. Het had er echt één van ons kunnen zijn. De beelden op televisie, de bloemen op Schiphol, het kwam ook allemaal zo dichtbij. Nog steeds overheerst het gevoel van ongeloof.

Het eind van 2014 kwam ook het harde nieuws over de bezuinigingen. Vanaf de bank heb ik naar de verschillende webcasts met Pieter Elbers gekeken, die goed heeft verwoord hoe we er voor staan. Niet best dus. Nog steeds maak ik me geen zorgen om mijn baan maar dat er van alles gaat veranderen en dat het er niet leuker op gaat worden, dat is wel duidelijk.

In 2014 heb ik minder geblogd dan ik zou willen. Onlangs heb ik aan jullie gevraagd wie jullie zijn en wat jullie van mijn blog vinden. De meesten lezen mijn blog omdat ze zelf ook steward(ess) willen worden. Meer berichten en meer foto’s was het verzoek en daar ga ik in 2015 gehoor aan geven. Ik zit er ook over te denken om naar een eigen domein over te stappen zodat ik af ben van het wordpress.com in mijn domeinnaam en omdat het nog wat andere voordelen heeft om een eigen WordPress website te hosten.

Tot slot nog even de meest populaire blogs van 2014:

1. KLM Cityhopper zoekt Cabin Attendants! 1,371 kliks (bijna 3x zoveel als de nummer 2 in de lijst)
2. OP HOL naar Dubai! 511 kliks
3. De beste baan ter wereld! 501 kliks
4. Het vliegrooster, vluchtverzoeken en losklikken. 443 kliks
5. Taiwanese WC perikelen….. 431 kliks

Dat is een nogal uiteenlopende top 5. 🙂 Zijn er misschien nog verzoeken…? Dingen die jullie altijd al wilden weten, onderwerpen waarover jullie meer willen weten? Laat dan hieronder je reactie achter en wie weet!

Een heel mooi 2015 gewenst en voor iedereen die wil gaan vliegen of in 2015 gaat vliegen: all the best!!!!
Veel succes gewenst!!

Liefs Linsey

 

6 gedachtes over “Happy New Year!!!

  1. Hoi Linsey,

    Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst! Ik hoop echt voor je dat je snel geneest en dat je voordat je weer kunt vliegen leuk vervangend werk kunt gaan doen! Zelf vind ik het héél erg leuk om te lezen over wat er gebeurt aan boord: bijvoorbeeld over de situaties die voorkomen en hoe je daarmee omgaat & over passagiers en de leuke/interessante/ontroerende gesprekken die je met ze hebt gehad. Ik vind het ook heel erg leuk om te lezen over wat je doet en meemaakt op de bestemming samen met collega’s. De hotels, het ontbijt, de uitstapjes, het eten, de cultuur, de natuur, alles eigenlijk! De volgende dingen vind ik vooral heel erg interessant om over te lezen omdat ik zelf stewardess wil worden: hoe je rooster werkt, wat je taken aan boord zijn, posts over de ini zoals je er kortgeleden een gepost hebt, etc. Leuk om te horen dat je van plan bent om meer te gaan bloggen, ik vind het nog altijd enorm leuk om je blogs te lezen en kijk er naar uit om te lezen wat je in 2015 allemaal gaat meemaken! 🙂

    Groetjes, Laura.

  2. Geweldig leuke blog, ik ga alles maar eens teruglezen! Ik zit er nu ook al een tijd aan te denken om stewardess te worden, word zo enthousiast van al die verhalen..

    Groetjes, Nikki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s