De verslaving van reizen en ontdekken

Vandaag een bord langs de snelweg van TIX vliegtickets. De KLM werelddeal weken op TV. Floortje in de Amazone in Ecuador. Het begint enorm te kriebelen en in mijn hoofd ben ik bezig met vakantie en mooie reizen, maar in de praktijk zitten we midden in de verhuizing. En laat ik mijn herstel ook niet vergeten. Mijn hoofd wil weg, naar een ver land, een andere cultuur, er even helemaal tussenuit!

Ecuador, Argentinie, Australië, de Filipijnen, Thailand, Zuid-Afrika…

In de auto realiseerde ik me dat ik wel een beetje reisverslaafd ben. Elke dag kriebelt het een beetje meer! Ik denk reizen, ik droom reizen en alles wat ik zie om me heen doet me eraan herinneren. Normaal gesproken ben ik minimaal één tot twee keer per maand in een ander land en omgeef ik me regelmatig met andere culturen, wandel ik door een mooie oude stad of metropool, geniet ik langs het water of strand of sta ik ineens middenin een Afrikaans dorp. En ik mis het!

Het goede nieuws is dat ik inmiddels ben begonnen met mijn re-integratie. Op Schiphol werk ik voor de afdeling Product Management in een stand op ons bemanningencentrum. Het is een rustige werkplek die precies voldoet aan mijn “beperkingen”. Ik kan zitten, lopen en staan afwisselen en word absoluut niet aan drukte blootgesteld en toch ben ik weer lekker onder de mensen. In de stand leg ik collega’s uit wat er veranderd is aan de nieuwe Boeing 737 en hoe de werkmethodiek is aangepast. Omdat de stand er al even staat is het er niet zo druk meer maar gelukkig komen er zo nu en dan collega’s kletsen en het is leuk om weer wat bekenden te zien en vooral, om weer betrokken te zijn bij het werk.

Misschien komt het daardoor dat ik nu weer meer aan reizen denk. Ik spreek collega’s die net uit Shanghai komen, bijna naar Kaapstad vertrekken of een nachtje Berlijn doen. Het begint allemaal weer te leven en ik kan niet wachten!

En ik ben ook echt al LANG niet op reis geweest! Een mooie werktrip naar Kaapstad in oktober, samen met Timo, was de laatste reis die ik gemaakt heb. Mijn 3 weken winterverlof in januari van dit jaar zat ik thuis te herstellen en -als ik even verder terugdenk- was de laatste vakantie een tiendaagse werkreis naar Kuala Lumpur begin 2014. De afgelopen zomer zijn we vanwege omstandigheden niet ver weg geweest en hoe mooi Terschelling ook is, het is anders dan er een paar weken helemaal uit zijn.

Gelukkig wonen we nu in Rotterdam, waar ik me elke keer een beetje in New York kan wanen. De skyline van de stad, als we over de Maasboulevard naar huis rijden. Een lekker wijntje drinken op de altijd levendige Witte de With. Het uitzicht op de stad vanaf de Kralingse plas, echt, je waant je in Central Park. De diversiteit in keukens en restaurants met een uitzinnige gastvrijheid. In New York loop je niet “zomaar” de hotspot van de stad binnen, daarvoor moet je een New Yorker zijn (of kennen) of heel goed de lokale blogs afstruinen. Hetzelfde geldt voor Rotterdam. Waar je precies moet zijn voor het lekkerste eten, de lekkerste biertjes, vers gebrande koffie, de leukste markt.. Vraag het een Rotterdammer of volg ze online. Op deze manier heb ik intussen al diverse leuke plekjes ontdekt en ik hoop dat ik voorlopig nog genoegen kan nemen met het waanzinnige uitzicht vanaf ons appartement, het vele water om ons heen, de skyline vanaf de Maasboulevard of de Kralingse plas… Zodat ik mijn gedachten om op reis te willen nog even kan temmen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s