Wat doen die zilveren strepen in de vertrekhal op Schiphol?

Wisten jullie eigenlijk dat de zilveren strepen op de mouwen van onze uniformjasjes erop wijzen dat een stewardess werkzaam is in het vliegtuig, en niet op de grond? Grondstewardessen hebben namelijk dunne gouden strepen op hun mouwen, of een jasje zonder strepen (dan werken ze via een extern bureau). Hoe meer strepen, hoe hoger de functie, dat geldt zo wel aan boord als op de grond. Om het geheel nog onoverzichtelijker te maken kan het zijn dat je op Schiphol vliegende stewardessen tegenkomt, dus mét zilveren strepen, die tijdelijk werken als grondstewardess. Je kan ze bijvoorbeeld tegenkomen in vertrekhal 1 en 2 bij de selfservice kiosken, check-in en bagage inname.

Vraag deze “verdwaalde” zilveren strepen vooral niet waarom het u niet is gelukt om thuis in te checken voor de vlucht, waarom de miles niet op uw ticket vermeld worden of hoe u deze kunt verzilveren, waarom de boardingpass niet kan worden geprint, waarom passagier 1 wel kan inchecken en passagier 2 zich moet melden.. Het antwoord is dan waarschijnlijk dat deze stewardess u niet verder kan helpen “u mag naar balie rij 8 of 16 en een collega helpt u daar verder”. Sorry guys….

Maar deze stewardessen zijn er niet voor niets! Ze bieden hulp bij de check-in kiosken, bijvoorbeeld bij het scannen van uw paspoort of invullen van gegevens, ze helpen u naar de juiste balie / dichtstbijzijnde toiletten / lekkerste chocolade op Schiphol. Ze vertellen u dat een QR code gelijk is aan een papieren boardingcard, lopen mee naar de schermen als u uw vluchtnummer niet meer weet en helpen u naar de balie als u assistentie nodig heeft. En ja, ook als u even moet wachten kunt u bij deze stewardessen heel goed een gezellig praatje aanknopen. Bijvoorbeeld over uw vlucht, uw bestemming of het mooiste terras van Kaapstad of de leukste straatjes van Berlijn. We helpen u op Schiphol vooral van A naar B, waar de enige echte grondstewardessen het met liefde van ons overnemen.

Met mijn zilveren strepen sta ik sinds een paar weken bij de vertrekhallen te assisteren. Hier bouw ik mijn uren en werkbelasting sinds het ongeluk weer op en als dat goed gaat kan ik binnenkort weer beginnen met vliegen. Afgelopen weekend ben ik zelf als passagier naar Oslo gevlogen, voor een mini vakantie met mijn allerliefste. Even lekker weg, en daarbij was het ook een mooie gelegenheid om te ervaren hoe ik me zou voelen aan boord. Misschien is het mede hierdoor dat ik me realiseerde dat er echt niets boven vliegen gaat. De leuke collega’s die we op deze vlucht hadden, de dynamiek van het werk, het sfeertje. Ik mis het! Het grondwerk is goed geweest om op te starten maar het is niet waar ik blij van word en dat begrijpen ze bij re-integratie gelukkig ook. Omdat ik de drukte in de vertrekhallen goed aan kan mag ik daarom binnenkort weer aan boord! Ein-de-lijk!!!! Ik heb gelijk een afspraak gemaakt met de health services voor nieuwe vaccinaties en die zijn weer binnen!

Zodra de examens binnen zijn begin ik met korte vluchten binnen Europa en daarna zien we wel weer verder! To be continued…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s